Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Francia zavargások: több mérkőzést is elhalasztanak a hétvégi bajnoki fordulóból

Francia zavargások: több mérkőzést is elhalasztanak a hétvégi bajnoki fordulóból

A párizsi zavargások miatt a szombatra kiírt Olympique Nimes-Nantes mérkőzés is elmarad a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában. Azt már korábban bejelentették, hogy pénteken nem rendezik meg a Monaco-Nice összecsapást, szombaton a Paris Saint-Germain – Montpellier, az Angers-Girondins Bordeaux és a Toulouse-Olympique Lyon mérkőzést, vasárnap pedig a Saint-Etienne és az Olympique Marseille párharcát.

Minden esetben kormányzati vagy rendőrségi kérésre halasztottak. A liga új időpontot keres majd a mérkőzéseknek. A kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó, úgynevezett sárgamellényes mozgalom november 17-én útblokáddal kezdődött megmozdulásain eddig négyen vesztették életüket és több százan megsérültek. Szombaton 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt.

A „sárgamellényesek” tüntetéseiről és annak okairól itt írtunk bővebben:

Macron elszámolta magát, de most időt nyert: májusig elcsitította a népharagot

Macron elszámolta magát, de most időt nyert: májusig elcsitította a népharagot Franciaországban hetek óta heves tüntetések zajlanak az üzemanyag adójának tervezett emelése miatt. Arrafelé egyébként sem ritka, hogy az emberek utcára vonulnak, azonban a harag és a vehemencia, ami a mostani megmozdulásokat jellemzi, mindenkit meglepett, és jól mutatja a bizalmatlanságot, ami már jóval Emmanuel Macron hatalomra kerülése előtt megjelent a francia politikával szemben.

 

Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat