Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elrendelték a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

Elrendelték a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013 szeptemberében Soroksáron megölt egy nőt.

„A rendelkezésre álló adatok alapján a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013.
szeptember 25-én este Budapest XXIII. kerületében egy füves-bokros területen a sértettet szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával megölte, majd a sértett tulajdonát képező tárgyakat magával vitte. A nyomozó hatóság a terheltet aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja” – írja közeményében a Fővárosi Törvényszék.

A nyomozás egyelőre folyamatban van, a Fővárosi Főügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében a gyanúsított letartóztatását, míg a védő az ügyészi indítvány elutasítását kérte.

Mint írják, a gyanúsított 2013. október 25-e óta fogvatartásban van, azt megelőzően hajléktalan életmódot folytatott. A gyanúsított aggályos személyi körülményeire, a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, valamint a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől elrejtőzne, megszökne. A végzés nem jogerős.

Borítókép: A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán