Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A szombati rabszolgatörvény elleni tüntetés idejére lezárják a Kossuth teret

A szombati rabszolgatörvény elleni tüntetés idejére lezárják a Kossuth teret

A Magyar Szakszervezeti Szövetség december 8-ára tüntetést hirdetett, hogy a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvénymódosítás ellen tiltakozzanak. A tüntetést december 3-án hirdették meg, miután hétfőn Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselők benyújtották a törvénymódosító indítványt.

„Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf munkavállalók elleni törvényjavaslata a szombatot is munkanappá teszi. Tüntetésre hívunk mindenkit! 2018. december 8-án, 10 órakor találkozzunk a Jászai Mari téren és vonuljunk a Kossuth térre!” – írják a tüntetés Facebook-eseményében.

Csakhogy a rendőrség két nappal később, dececmber 5-én elrendelte, hogy a Kossuth teret és az azt északi oldalról határoló utcákat, reggel 6:00 és délután 14:30 között lezárják a lengyel parlament alsóházi elnökének, Marek Kuchcinski látogatása miatt – vele egyébként alig néhány hete találkozott Kövér László Lengyelországban. A rendőrség azzal indokolja a döntését, hogy Kuchcinski nemzetközileg védett személy, akinek biztonságát a hatóságoknak kötelessége szavatolni.

Vagyis a délelőtt 10 órakkor kezdődő tüntetés résztvevői nem fognak bejutni a térre – persze, ha eltolják a redezvényt, akkor fél 3 után elméletben már semmi akadálya nem lesz, hogy a Kossuth térre menjenek.

A lezárás. Forrás: police.hu