Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Marlboro anyacége csak úgy önti a pénzt a marihuánába

A Marlboro anyacége csak úgy önti a pénzt a marihuánába

A Marlborót gyártó Philip Morrist is magáénak tudó Altria komolyan veszi az új piaci lehetőséget és a héten felmerült pletykáknak megfelelően a pénteken 1,8 milliárd dollárt fektetett be a marihuánával foglalkozó kanadai Cronos Groupba – írja a CNN.

A befektetéssel 45 százalékos tulajdonosi jogot szerzett az Altria, a megállapodás értelmében ez a következő öt évben akár 55 százalékosr arányra is nőhet. A tőkeinjekció persze felturbózta az Altria részvényeit, ami két százalékos növekedést produkált a tőzsdén, a Cronos-részvények árfolyama pedig több mint harminc százalékos növekedést produkáltak.

„A Cronos Groupba való befektetés egy izgalmas új növekedési lehetőséget jelet az Altria számára” – nyilatkozta a cég igazgatója.

A Cronos vezetője arról beszélt, hogy az Altria a megfelelő partner számukra ahhoz, hogy megfelelően tudjanak növekedni a jövőben.

A marihuána rekreációs célú használatát a közelmúltban legalizálták Kanadában, korábban pedig az Egyesült Államok töb állmában. A döntés hatására rengeteg nemzetközi nagyvállalat kezdte el bevásárolni magát a piacra, a fűbizniszben tevékenykedő cégek részvéneinek ára pedig kilőtt a csillagos égbe.

MTI Fotó: Manek Attila