Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tarlóst félrevezették, ezért rúgta ki a BKK vezetőjét

Tarlóst félrevezették, ezért rúgta ki a BKK vezetőjét

A budapesti főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjút, ahol beszélt, a BKK vezetőjének a menesztéséről és az e-jegyrendszer problémáiról. Tarlós István elmondta,

  • a projekt viszont nem dőlt be. A beruházás hét fázisból áll, ebből négy már elkészült. […] Az eszközöket legyártották, és azok felhasználhatók. A BKK vezetői nem követtek el olyasmit, ami valamilyen büntetőjogi tényállást kimerítene.
  • ami miatt személyi konzekvenciákat kellett levonnia, “az egy határozatlan, bizonytalankodó, félrevezető vezetői magatartás volt. Az utóbbi egy évben a központ vezetése jelezte ugyan, hogy bajok vannak a kivitelezővel, és azt is tudtuk, hogy ez egy problémás projekt. De mindig azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a megoldás a küszöbön van.”
  • a projekt folytatódik. Ugyanakkor valószínű, hogy az önkormányzat elveszi a BKK-tól a feladatot.
  • tavaly volt a T-Systemsszel egy félresikerült akciója a központnak, akkor a vezérigazgató kapott egy mentőövet. Most betelt a pohár a BKK-nál. Egy túlduzzasztott, az indokoltnál erősebb jogosítványokkal felruházott szervezetté vált, amelyet ilyen formában már nincs értelme működtetni.

Mint ismert: A múlt héten Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felmondta az évek óta húzódó elektronikus jegyrendszer (RIGO) kiépítésére kötött szerződést, noha a kivitelezőnek korábban már 6,3 milliárd forintot kifizettek.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs