Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ráült a barátnője mellére és ököllel ütötte az arcát a besenyőtelki férfi

Ráült a barátnője mellére és ököllel ütötte az arcát a besenyőtelki férfi

A Füzesabonyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt emelt vádat egy többszörösen büntetett férfival szemben azért, mert 2015 októberében közös besenyőtelki lakóhelyükön rátámadt a barátnőjére, akivel előzőleg vitába keveredett – írja az Ügyészség.

A vádlott az ágyra dobta a sértettet, ráült a mellére és ököllel több alkalommal arcon ütötte, majd ezt követően az ágyról a földre húzta.

A bántalmazás következtében a nő nem csak a fején szenvedett hámsérüléseket és bevérzéseket, hanem a hátán és a karján is. A férfi a rá mért ökölcsapásokkal emellett eltörte az orrcsontját.

A vádlottat korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már több ízben elítélte a bíróság, ezért többszörös visszaesőnek minősül, akivel szemben a Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint a súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabható büntetés mértéke a felével emelkedik, így annak tartama akár négy és fél is lehet. A férfi – az előéletére tekintettel – a törvény rendelkezése folytán a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is ki van zárva.

A bíróságon a vádlott beismerő vallomást tett, ezért az idén nyáron hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alkalmazásával lehetőség nyílt arra, hogy a bíróság – a vallomást elfogadva – további bizonyítás nélkül már az első tárgyaláson ítélettel zárja le az ügyet. Az ügyészség az ítélethozatalt megelőző végindítványában fegyházbüntetést kért a vádlottra. A bíróság osztotta az ügyészi álláspontot, és főbüntetésül két év fegyházra ítélte az elkövetőt, akit emellett három évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére is.