Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bombát küldtek egy norvég rendőrkapitányságra

Bombát küldtek egy norvég rendőrkapitányságra

Házi készítésű, feltehetően pusztító erejű robbanószerkezetet tartalmazó csomagot küldtek ismeretlenek Norvégiában egy rendőrkapitányságra, de a hatóságoknak sikerült hatástalanítaniuk a pokolgépet – jelentette be csütörtökön a norvég rendőrség.

A gyanús csomagra egy alkalmazott lett figyelmes az Oslo délkeleti részén található rendőrkapitányságon szerda reggel. A küldemény olyan szerkezetet tartalmazott, amely – a feladó szándéka szerint – a kinyitás pillanatában lépett volna működésbe.

A hatóságok közlése szerint rendkívül súlyos, kifejezetten a rendőrséget célzó bűncselekmény történt. A pokolgép valódi volt, és akár több embert is megsebesíthetett és súlyos károkat okozhatott volna. Kifejezetten ritka incidensnek számít az eset Norvégiában, ahol a rendőrséget nagy tisztelet övezi, és a rendőrök általában fegyvertelenül közlekednek az utcákon. (MTI)

Borítókép forrása: Pixabay