Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megkezdődött id. George Bush búcsúztatása a washingtoni katedrálisban

Megkezdődött id. George Bush búcsúztatása a washingtoni katedrálisban

A washingtoni katedrálisban szerdán helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 11 óra után megkezdődött a néhai George H.W. Bush elnök búcsúztatása.

A katedrálisban a jelenlegi elnök, Donald Trump és felesége mellett jelen van ugyancsak feleségéve három korábbi amerikai elnök is: Barack Obama, Bill Clinton és Jimmy Carter.

A mintegy kétórás szertartás előtt Donald Trump Twitter-bejegyzésében azt írta: “Nem temetés ez, hanem egy hosszú és kivételes életet élő, nagyszerű ember ünneplésének napja. Hiányozni fog nekünk”.

A 94 esztendős korában pénteken este houstoni otthonában elhunyt 41. amerikai elnök koporsóját ágyúlövésekkel búcsúztatták a Capitoliumnál, ahonnan onnan díszkísérettel vitték a katedrálisba.

A gyászszertartáson Magyarországot Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, volt honvédelmi miniszter és Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete képviseli. (MTI)

Kiemelt kép forrása: The White House/Facebook