Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Így búcsúzott ifj. George Bush az apjától, id. George Bushtól

Így búcsúzott ifj. George Bush az apjától, id. George Bushtól

Édesapját, a néhai George H.W. Busht búcsúztató beszédében George W. Bush hangsúlyozta:

“megmutatta nekem, mit jelent elnöknek lenni”.

George W. Bush, aki az Egyesült Államok 43. elnöke volt, édesapjáról, az ország 41. elnökéről azt mondta: arra tanította őt, hogy elnökként bátorsággal és a honfitársai iránti szeretettel teli szívvel kell vezetnie az országot.

“Amikor a történelemkönyveket írják, azt fogják mondani róla: George H. W. Bush az Egyesült Államok nagyszerű elnöke volt” – fogalmazott ifjabb Bush, aki a beszéde végén elsírta magát.

A néhai elnök gyászszertartását mindazonáltal sokszor nevetés is kísérte: a beszédet mondók – köztük Jon Meacham, a Bush-életrajz írója, Brian Mroney, volt kanadai kormányfő, Alan Simpson volt szenátor – az elhunyt életének kedves és nem egyszer humoros epizódjait is felidézte. (MTI)

Kiemelt kép: George W. Bush volt amerikai elnök (k) és felesége, Laura Bush (j2) George H. W. Bush korábbi amerikai elnök nemzeti lobogóval letakart koporsója mögött a washingtoni kongresszus kupolatermében (Rotunda) felállított ravatalnál / Fotó: MTI/EPA/Pool/Jabin Botsford