Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűvé tette a fideszes médiabirodalmat

Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűvé tette a fideszes médiabirodalmat

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, ami egybevonta többek között az Echo TV, a Magyar Idők és az Origo kiadóját, illetve az Opus Presst, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg – írja a Hvg.hu.

Mindez azt jelenti, hogy a gazdaságilag és médiaetikailag is aggályos összefonódáshoz innentől kezdve semmi köze sem a Gazdasági Versenyhivatalnak, sem a Médiahatóságnak, ugyanis így, hogy az alapítvány megkapta a nemzetstratégiai jelentőség plecsnijét, már nem is vizsgálhatják annak létrejöttét, pláne nem mondhatják el, hogy ez mind gazdaságilag, mind médiaetikailag minimum aggályos.

Ehhez pedig nem kellett mást tenni, mint hozni egy kormányrendeletet, amelynek indoklását sem vitték túlzásba, az Orbán Viktor által jegyzett dokumentum szerint ugyanis ez:

közérdek.

Oszt csókolom.

Kiemelt kép: Liszkay Gábor, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány vezetője / Fotó: Zoom.hu