Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Decemberben érdemes lesz gyakran moziba menni

Decemberben érdemes lesz gyakran moziba menni

Ráadásul nemcsak az év végi filmes kínálatra érdemes odafigyelni, a Netflix-szel is számolni kell. A streaming szolgáltatóra Oscar-esélyes alkotások érkeznek decemberben. Mutatjuk a javát.

December 6.: Grincs

Igaz, hogy az animációs film már december 6-án megérkezik a mozikba, ám az antikarácsonyi hangulat így is garantált lesz. A Kifalván játszódó történetben Grincs és hű társa, Max magányát megszakítja a falu önfeledt karácsonyi ünneplése, ezért úgy döntenek, hogy ellopják a karácsonyt. Az antiszociális zöld manó kalandjai már ismerősek Jim Carrey előadásában, ezúttal eredetiben Benedict Cumberbatch, magyarul pedig Nagy Ervin fogja megszólaltatni.

December 6.: Robin Hood

Egy újabb klasszikus történetet csomagolnak friss köntösbe Hollywoodban, ezúttal Robin Hood sztoriját, amihez egy csinos színészgarnitúrát is összeverbuváltak, olyan nevekkel, mint a Kingsmanből ismert Taron Egerton, valamint az Oscar-díjas Jamie Foxx, illetve a Zsivány Egyes és a Ready Player One főgonosza, Ben Mendelsohn. Robin of Loxely és mór barátja merész küldetésre vállalkoznak, a hatalom aranytartalékát próbálják meg elvenni, hogy azzal az elszegényedett polgárokat segítsék. A jól ismert történet az A-kategóriás színészi gárdával és Leonardo DiCaprióval a produceri székben is kevés lehet, az eddigi amerikai kritikák alapján nem ez lesz az idei év legsikeresebb mozija, sőt!

December 6.: BÚÉK

A Goda Krisztina által jegyzett magyar alkotás egy az egyben a Teljesen idegenek (Perfect Strangers) című olasz film történetét másolja, amelyben a mobiltelefonok a főszereplők. Az eddig titokban váltott SMS-ek, üzenetek és e-mailek most közhírré tétetnek egy társaságon belül, és ez kellemetlen perceket okoz mindenkinek. A sztori bemutatja, hogy a modern eszközök milyen befolyást gyakorolnak az életünkre, és mennyire megváltoztatják a párok közötti kommunikációt. Végre egy kicsit életszerűbb megközelítést kap ez a téma, viszont a magyar remake szükségessége igencsak megkérdőjelezendő, főleg annak fényében, hogy az eredeti film sikerrel teljesített a hazai mozikban szinkronosan, feliratosan és DVD-n is.

December 13.: Aquaman

A DC egyetlen idei filmjeként bemutatkozó Aquaman már túl van néhány premiercsúsztatáson, de ez mit sem von le a trailerben látható látványvilág értékéből. Ugyanis némileg szakítani próbál a DC eddigi, poszt-Nolani, borús látványvilágával, a történet pedig a Fekete Párducban látható örökösödési harcra hajaz majd. Jason Momoa főszereplésével egy, a képregényektől teljesen eltérő, új fizimiskával mutatja be Atlantis gyermekét. A filmről eddig rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a tesztvetítések során, igaz, a múltban hasonló tapsvihar övezte Az Igazság Ligáját és az Öngyilkos Osztagot is.

December 13.: Pókember – Irány a pókverzum

A Venom mellett még egy Sony-s Marvel-film kerül idén a mozikba, ami kivételesen egy Pókember-animációs film. A sztori a multiverzum teóriára épít, így több, párhuzamosan tevékenykedő hálóvetőt fogunk látni a képregények világából. Többek között Miles Morales is magára ölti új, fekete-vörös Pókember ruháját, de feltűnik Kingpin – vagyis a Vezér, a képregények egyik legbefolyásosabb főgonosza –, Gwen Stacy, Peni Parker és egy egész garmadányi új Pókember-változat is. Ami külön érdekesség, hogy az első rész bemutatóján még túl sem estünk, de már berendelték a sztori folytatását, valamint egy spin-off epizódot is. A zenét egyébként Daniel Pemberton szerzi a filmhez, de olyan ismert előadók is írtak dalt hozzá, mint a rapper, Post Malone.

December 14.: Roma (Netflix)

A Gravitáció Oscar-díjas rendezője, Alfonso Cuarón négy évnyi kihagyás után tér vissza a rendezéshez, és hazája, Mexikó olyannyira bízik az alkotásában, hogy a Romát nevezték a 2019-es Oscar-gálára a legjobb idegennyelvű film kategóriában.

A Gravitáció rendezőjének Netflixes filmje lehet az Oscar nagy esélyese

A Velencei filmfesztiválon nyertes Roma című filmet Mexikó nevezi a legjobb idegennyelvű film kategóriában. A kétszeres Oscar-díjas rendező, Alfonsó Cuarón ( Gravitáció, Az ember gyermeke) most egy szerzői filmmel vág neki az Oscarnak, és többen már most a Roma című filmjét vizionálják a legjobb külföldi film díjasának.

A Roma egyébként nem az olasz fővárosról, hanem arról a mexikóvárosi negyedről kapta a címét, ahol a rendező maga is felnőtt. Elmondása szerint ez a film egy tisztelgés a környék és azon nők előtt, akik őt felnevelték. Az Akadémia nem tartozik a Netflix legnagyobb pártolói közé, ami komoly problémát okozhat majd a kampány során.

December 20.: Űrdongó

A Transformers-mozik egyik, ha nem legszimpatikusabb karaktere, Űrdongó most egy saját eredettörténetet kap, ahol a humor és az akciófaktor biztosan nem marad el, emellett viszont csak remélni tudjuk, hogy az előző részektől eltérően most a forgatókönyvre is kicsit nagyobb hangsúlyt fektetnek. Az eddigi rendező, Michael Bay által csúcsra járatott látványpornó főszerepét most egy, az eredeti képregényekhez közelibb történet veszi majd át. Ez pedig a Hailee Steinfeld által alakított Charlie Watson és új járgánya körül forog.

December 20.: Mary Poppins visszatér

A Disney nemcsak animációs filmeket élőszereplősít, hanem korábbi nagy sikereit is remake-eli, a soron következő pedig a hatvanas évek kultikus musicalje lesz, amelyben Emily Blunt vállalta magára a szuperdada szerepét; de nagy nevekből sosem elég, ezért Meryl Streep is feltűnik a vásznon. Egy, az eredetihez hasonló hangulatot sejtet a trailer is: egy kis komédia, egy kis zene, egy kis tánc némi drámával fűszerezve és máris elkészült egy olyan film, amivel másfél-két óráig le lehet kötni a gyerekek figyelmét.

December 21.: Madarak a dobozban (Netflix)

A Netflix a sorozatok gyártásában elég magasra rakta a lécet az elmúlt években, de valahogy a filmeknél még várat magára a nagy kritikai áttörés. Ez most talán változhat, ugyanis az Oscar-díjas rendező, Susanne Bier jegyzi a Madarak a dobozban című filmet, a szintén Oscar-díjas Sandra Bullock főszereplésével. Az alkotás egy olyan disztópikus jövőt mutat be, ahol a furcsa ellenség ellen csupán bekötött szemmel lehet védekezni, és első nézésre egy igazán izgalmas thrillernek tűnik.

December 27.: Ragadozó városok

A jövőben egy kataklizmatikus esemény elpusztította az emberiség nagy részét, évezredekkel ezután pedig a túlélők leszármazottai alkalmazkodni csak úgy tudtak a megváltozott körülményekhez, hogy mozgó városokat hoztak létre. A városok egymásra vadásznak, és a metropoliszok polgárai között is egyre fokozódik a feszültség. Tom Natsworthy, aki a mozgó London egyik alsó szintjéről származik, összetalálkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és hamarosan a saját életéért kell küzdenie. A Gyűrűk Ura és a Hobbit-filmek készítői jegyzik a filmet, de Peter Jackson rendező szerepvállalása mellett az Elrondot játszó Hugo Weaving is szerepel az alkotásban. A sztori banalitása ellenére a képi világra valószínűleg biztosan nem lesz panasz.

December 27.: Rossz versek

Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője idén decemberben egy új, részint önéletrajzi ihletésű mozival jelentkezik, ami sok tekintetben a fent említett előző mű folytatása, amelybe a rendezés és a forgatókönyvírás mellett most a főszerepet is magára vállalta. Végigkövethetjük a 33 éves Merthner Tamás monodrámáját, aki a film elején azzal szembesül, hogy párizsi ösztöndíját töltő barátnője elhagyja, ez pedig egy olyan önsajnálatot vált ki belőle, amely során újraértékeli az életét, és ehhez emlékeiben keres kapaszkodót.

December 27: Holmes & Watson

Sir Arthur Conan Doyle nem éppen így képzelte el Sherlock világát, amikor megalkotta a karaktert 1893-ban. A Will Ferrell főszereplésével mozikba kerülő feldolgozással kapcsolatban egy biztos: a penetráns alpári humoron egy kicsit sem fog spórolni a mozi.