Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A főváros szerint nem kudarc a felmondott e-jegyrendszer

A főváros szerint nem kudarc a felmondott e-jegyrendszer

A főváros szerint nem jelent veszteséget az, hogy a BKK szerződést bontott az e-jegyrendszert kiépítő céggel. Borbély Lénárd csepeli polgármester, azt azt hangoztatta, hogy “ez nem egy kudarc”.

A múlt héten Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felmondta az évek óta húzódó elektronikus jegyrendszer (RIGO) kiépítésére kötött szerződést, noha a kivitelezőnek korábban már 6,3 milliárd forintot kifizettek. Az üggyel kapcsolatban szerdán Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Wintermantel Zsolt újpesti és Borbély Lénárd csepeli polgármester tartott sajtótájékoztatót.

A hvg.hu tudósítása szerint sajtótájékoztatón Borbély Lénárd azt mondta, a főváros maximálisan ura a helyzetnek, és sikerrel be fogja fejezni az e-jegyrendszer projektet is, ahogy minden más projektjét is befejezte. Elmondta, a főváros évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy felvenne hitelt az e-jegyrendszerre, ennek kedvezményezettje a BKK volt. Azt állította, semmilyen anyagi veszteség nem érte a fővárost.

Borbély Lénárd azt hangoztatta, hogy “ez nem egy kudarc”, hanem egy befejezett projekt lesz, bár nem tudta megmondani, hogy mikorra.

Tarlósék milliárdos töketlenkedése miatt mindent elölről kell kezdeni

Tarlósék milliárdos töketlenkedése miatt mindent elölről kell kezdeni Budapest vezetése hazudik, amikor azt állítja, hogy nem tudott az e-jegyrendszer problémáiról, hiszen a sajtó hónapok óta részletesen ír a botrányról, a BKK pedig hetente jelent – mondta a Zoom.hu-nak a Republikon Intézet várospolitikai szakértője.