Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Villamoson próbált lopni – másfél év börtönt kapott

Villamoson próbált lopni – másfél év börtönt kapott

A férfi egy 84 éves, villamosra felszálló nő kabátzsebéből próbálta kiemelni az értékeit. 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte elsőfokon a bíróság.

A vád szerint a 48 éves férfi november 21-én azzal a komoly elhatározással szállt villamosra, hogy a sokat és könnyen segít anyagi helyzetén, s a tömegközlekedési járműveken utazókat kizsebeli. A kora délutáni órákban, a Budapest V. és IX. kerületben, a 2-es jelzésű villamos vonalán több szerelvényre is felszállt, és figyelte a járműveken, illetve a megállókban tartózkodókat – írja az Ügyészség oldala. Utazása során a vádlott kitért a Vörösmarty téren lévő karácsonyi vásárba is, és kereste az alkalmas áldozatot.

A férfi ezek után a Fővám téren átment a 47-49-es villamos megállójába, ahol felfigyelt a 84 éves nőre, aki mindkét kezével cipekedett. A vádlott a sértett mögé lépett, akinek a felszálláskor – takarva a mozdulatát – belenyúlt az egyik kabátzsebébe, abban azonban csak egy kulcsot talált.

A vádlott így végül értékek megszerzése nélkül egy másik közlekedési eszközre váltott. A férfit azonban ekkor már civil ruhás nyomozók követték, majd egy HÉV-megállóban elfogták.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás kísérlete miatt gyorsított eljárásban – már az elfogásától számított 9. napon – bíróság elé állította. A vád alapján a bíróság a napokban tartott tárgyaláson a többszörösen büntetett előéletű férfit bűnösnek mondta ki – a cselekményt lopás kísérletének minősítve – és 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Borítókép illusztráció: MTI Fotó: Máthé Zoltán