Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Százmilliónyi zárjegy nélküli cigit akartak piacra dobni, lebuktak

Százmilliónyi zárjegy nélküli cigit akartak piacra dobni, lebuktak

Egy budapesti raktárban rejtegették a rengeteg dohányt, ám a nyomozók rajtuk ütöttek.

Még tavaly több mint 88 ezer doboz, zárjegy nélküli cigarettát próbált a piacra dobni két férfi. A piaci terítéshez másik két társuktól is segítséget kértek. Együtt egy XXI. kerületi raktárban rajtették el a dohányárut. A lelepleződés elkerülése érdekében úgy intézték, hogy a raktárt névlegesen más személy bérelje – írja az ügyészség oldala.

A vádlottak megkezdték az adójelzés nélküli áru értékesítését, a rakományokat az egyikük teherautóval szállította ki a raktárból, azokat eladta, majd a kapott vételárral elszámolt a társaival.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói tavaly szeptemberben ütöttek rajtuk, ahol két vádlottat őrizetbe is vettek. Az akció során a pénzügyőrök 105 millió forintot meghaladó értékű cigarettát foglaltak le.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra a vádlottakkal szemben. A négy férfi elég rosszul járhat, miután a bűncselekményt a törvény 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti.