Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megfagyott három menekült a török-görög határon

Megfagyott három menekült a török-görög határon

Az Anadolu állami hírügynökség szerint egy halott afgán férfit találtak a Serem nevű faluban. Két másik halálra fagyott, ismeretlen állampolgárságú menekültre a közeli Akcadam és Adasarhanli településeken találtak rá.

Egy másik afgán férfi Edirnében újságíróknak elmondta: egy csoporttal átkelt az Évrosz határfolyón, de elfogták őket a görög határrendőrök, miután a menedékkérők segítséget kértek a helybéliektől. A csoportot ezután csónakokkal visszaszállították Törökországba, a határfolyó túlpartjára. Az egyelőre nem világos, hogy a megfagyott emberek ehhez a csoporthoz tartoztak-e.

A görög hatóságok szerint az idén több mint 14 ezer menedékkérő érkezett Törökországból a két ország között húzódó szárazföldi határon. Tavaly 5500-an keltek át ezen az útvonalon az Európai Unió tagállamába.

Görög sajtójelentések szerint az illegális bevándorlók között több ezer török állampolgár is volt. Emellett ismételten vannak értesülések halálos kimenetelű csónakbalesetekről az Évrosz folyón illetve arról is, hogy a görög határrendőrség menekülteket utasít vissza a határon.

(MTI)

Borítókép: STR / AFP