Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az e-jegyrendszer miatt esett egymásnak Horváth Csaba és Vitézy Dávid

Az e-jegyrendszer miatt esett egymásnak Horváth Csaba és Vitézy Dávid

Az MSZP-s politikus szerint a rendszer a főpolgármester és Vitézy Dávid bukása, a BKK egykori vezetője szerint viszont a Rigó eredeti tervek szerint világszínvonalú lett volna.

Vitézy Dávid Facebook oldalán reagált Horváth Csaba MSZP politikus ATV Start című műsorában elmondottakra – írja a 24.hu. Horváth Csaba arról beszélt, hogy az E-jegyrendszer projektjével nem a BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán, hanem a főpolgármester és Vitézy Dávid buktak meg. Szerinte a botrány azért történhetett, mert szakmailag alkalmatlan vezetőket neveztek ki. “Ha egy vezető magánál butább vezetőket nevez ki, akkor ez történik. Egy okos vezető magánál okosabb vezetőt nevez ki.” – magyarázta.

Vitézy Dávid szerint nem igaz, hogy tapasztalatlan vállalkozóra bízták a projektet. A kiválasztott német-hongkongi konzorcium a legalacsonyabb árat adta a 4 előminősített induló közül és jelentős referenciákkal bírt, a szoftveres feladatokat többek közt a hongkongi metró elektronikus jegyrendszerét is fejlesztő cég vállalta – azt állítani, hogy tapasztalatlan vállalkozóra bíztuk a feladatot, aki soha hasonlót sem csinált, egész egyszerűen hazugság.

Hozzátette: a rendszernek a szerződés szerint 2017-re kellett volna elkészülnie, azonban a szerződés 2014 őszi aláírása után két hónappal távozott a BKK-ból. A most kirúgott vezérigazgató pedig ezt követően eltávolította a projekt vezetőjét, majd távozott a teljes, banki és informatikai hátterű, a jegyrendszer bevezetésén és előkészítésén addig dolgozó csapat is.

Vitézy Dávid hozzátette: a Rigó a terveik, a projekt koncepcióját vizsgáló összes független szakértői vélemény és a megkötött szerződés szerint is a legkorszerűbb, érintéses bankkártyával való utazást is lehetővé tevő, világszínvonalú rendszer lett volna.

Borítókép: Vitézy Dávid, MTI Fotó: Mohai Balázs