Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Utolsó útjára is elkísérte Bush elnököt a kutyája

Utolsó útjára is elkísérte Bush elnököt a kutyája

A Bush család szóvivője, Jim McGrath megható fotót posztolt vasárnap arról, ahogy az elhunyt elnök, George W. Bush szolgálati kutyája, Sully az elnök koporsója mellett fekszik – vette észre az Euronews. A képnek a következő címet adták: “szolgálat teljesítve.”

A Bush család eközben azt írta Sully Instagramon közzétett fotója mellé: “Bármennyire is hiányozni fog családunknak ez a kutya, megnyugvást találunk benne, hogy ugyanakkora örömet fog okozni új otthonában, mint amilyen örömét lelte benne a 41.” A “41” Bush elnököt jelenti, aki az Egyesült Államok 41. elnöke volt.

Sully-t idén júniusban adták át idősebb Bush-nak, hogy segítse őt mindennapi tevékenységei elvégzésében – írta meg az America’s VetDogs, mely veteránoknak biztosít szolgálattevő kutyákat. A kutya gazdája elhunytával visszakerül a szervezet központjába, ahonnan karácsony után viszik majd egy másik veteránhoz.

George H. W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnöke volt Forrás: Wikipedia

A Zoom.hu is beszámolt róla, hogy az 1989 és 1993 között az elnöki posztot betöltő idősebb Bush 94 évet élt. Ezzel a leghosszabb ideig élő amerikai elnök volt. Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt indult meg az első iraki háború 1991 elején.

Orbán: soha nem feledjük

Levelet írt a néhai elnök gyászoló családjának Orbán Viktor magyar kormányfő – tudatta az MTI. Azt íra, “mély szomorúsággal hallottuk, hogy George Herbert Walker Bush, a nagyszerű amerikai hazafi, Magyarország barátja távozott közülünk, kérem, fogadják őszinte személyes részvétemet és egyben az egész magyar nemzetét.” Hozzátette: “soha nem fogjuk elfelejteni tiszteletre méltó és szilárd elhatározását, hogy történelmi változások menjenek végbe régiónkban.”

Borítókép: George H. W. Bush 2015-ben / MTI/EPA/Larry W. Smith