Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megírta édesanyjának, hogy megérkezett pasijához, majd két perccel később felrobbant a lakás

Megírta édesanyjának, hogy megérkezett pasijához, majd két perccel később felrobbant a lakás

Két perccel azután, hogy a tinilány megírta édesanyjának, hogy megérkeztek pasija lakásába, az épület rájuk robbant. A 18 éves Leah, és vele egykorú pasija Shane, valamint a fiú egész családja életét vesztette a tragédiában.

Leah édesanyja egy teljesen átlagos vasárnapnak írta le a tragikussá váló hétvégét egészen este 7 óráig, amikor üzenetet kapott kislányától, hogy megérkezett barátjáékhoz:

Itt vagyok, Anya!

Nem tudhatta, hogy ez lesz az utolsó mondat, amit lányától valaha megkap, hiszen Leah mindig üzent szüleinek, amikor biztonságban megérkezett barátaihoz. Két perccel később azonban rájuk robbant a lakás.

Mrs Reek szerint nem volt szokatlan, hogy lánya barátja családjánál aludt, hiszen ők közel éltek a hospice házhoz, ahol Leah önkénteskedett, ráadásul, több mint egy éve együtt voltak már.

A robbanás öt ember halálát okozta, köztük Shane édesanyjáét és testvéréét. A három gyanúsított, Aram Kurd, Arkan Ali, és Hawkar Hassan tagadja a vádakat, akik feltehetően szándékosan okoztak tüzet a lakás alatti üzletben, biztosítási csalás céljából.

(Metro, borítóképünk illusztráció Forrás: MTI/Jászai Csaba)