Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Magyarország rendezi a 2021-es U21-es foci-Eb-t

Magyarország rendezi a 2021-es U21-es foci-Eb-t

Az UEFA a hétfői ülésén úgy döntött, hogy Magyarország és Szlovénia rendezheti közösen a 2021-es U21-es Európa-bajnokságot. Hazánk tehát a 2019-es női BL-döntő, majd a 2020-as férfi Európa-bajnokság után 2021-ben is kontinentális döntőnek ad otthont – számolt be az MLSZ honlapja.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elmondta: „A fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország alkalmassá vált arra, hogy rendszeres házigazdája legyen a legjelentősebb nemzetközi futballeseményeknek. A döntéssel az UEFA a magyar futball jövőjét is támogatta: az U21-es Eb rendezés lehetősége azt is jelenti, hogy a későbbi felnőtt válogatott gerincét jelentő tehetségek a kontinens legjobbjaival játszhatnak kiélezett mérkőzéseket, hazai pályán.”

A 2021 júniusában sorra kerülő korosztályos Eb-t hat helyszínen rendezik, 12 csapat részvételével,

a tervek szerint Székesfehérvárott, Szombathelyen és Budapesten, illetve Celjében, Ljubljanában és Mariborban.

A magyar és a szlovén válogatott rendezőként automatikusan ott lesz a tornán, az Európa-bajnokságig kizárólag felkészülési mérkőzéseken lép pályára.

A nyitómérkőzést Ljubljanában, a torna döntőjét Magyarországon rendezik.

Az Európa-bajnokság csoportküzdelmei három darab négycsapatos csoportban zajlanak, a csoportgyőztesek és a legjobb második helyezett jut be a torna elődöntőjébe. Az Eb-sorozatban az 1998. január 1. után született játékosok vehetnek részt.

Az előző U21-es korosztály októberben fejezte szereplését a 2019-es korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjében. A magyar csapat a negyedik kalapból került csoportjába, és a negyedik helyen zárta a sorozatot, melynek első fele kimondottan jól sikerült, a selejtezők végére azonban elfogyott a lendület, utolsó öt mérkőzésén egyetlen pontot sem szerzett a válogatott. Az Eb-selejtező sorozat lezártát követő mérkőzés nélküli időszak 2021 nyaráig lehetőséget ad a döntőre való sikeres felkészülésre.

MTI Fotó: Kovács Tamás