Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lemond a zsidó nő megverésével viccből hősködő jobbikos

Lemond a zsidó nő megverésével viccből hősködő jobbikos

Nem kívánja hátráltatni a Jobbik munkáját, ezért lemond a parlamenti képviselőségről Szávay István, akiről nemrég kiszivárgott egy hangfelvétel, ahol egy zsidó nő megveréséről beszélt. A visszavonulást bejelentő Facebook-posztját az Index szúrta ki.

A parlamenti tisztségeitől a botrány hatására már korábban visszalépett Szávay most azt írta, “alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is.”

Szávay egyébként már elismerte, hogy szóváltásba keveredett egy nővel, de azt állítja, nem került sor tettlegességre, azt csak úgy mondta, a felvételen. A Hír Tv tette közzé a felvételt, amelyen Szávay azzal dicsekedett egyik párttársának, hogy egy szórakozóhelyen megütött egy zsidó nőt.

A felvétel szerint a politikus épp egy belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor egy – feltehetően zsidó – nő felismerte, és nácinak nevezte. “Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! – mesélte a felvétel szerint Szávay, aki később „kampós orrú rohadéknak” nevezte a nőt” – mondta Szávay.

Borítókép: Szávay István / MTI/Kovács Attila