Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az EU biztosa felszólította Magyarországot, gondolja meg magát

Az EU biztosa felszólította Magyarországot, gondolja meg magát

Álláspontjuk felülvizsgálatára szólította fel az Európai Bizottság illetékese az EU azon tagállamait, amelyek elutasítják az ENSZ elfogadás előtt álló globális migrációs csomagját. Magyarország mellett ilyen ország Ausztria, Bulgária, Csehország, Lengyelország, és Szlovákia is.

Dimitrisz Avramopulosz Fotó: European Comission

Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos a Die Welt-nek azt mondta,

nem érti, hogy ezek az országok miért vetik el a globális csomagot, ugyanis az jogilag nem köztelező.

Szerinte akik elvetik a csomagot, nem tanulmányozták kellő alapossággal. Úgy vélte, “fontos lenne”, hogy a jelenleg elutasító tagországok a következő napokban meggondolják magukat, és támogassák a paktumot a jövő heti marokkói konferencián, ahol a csomag elfogadását tervezik.

A világszervezet 193 országa 2016 őszén egyezett meg a paktum elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése.

(MTI)

Borítókép: Dimitrisz Avramopulosz / MTI/EPA/Olivier Hoslet