Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kezdődik az év végi sorozatdömping

Kezdődik az év végi sorozatdömping

Ugyan a sci-fik dominálják a decembert, a drámasorozatok kedvelői sem maradnak néznivaló nélkül. Mutatjuk, miért pattogtasson kukoricát a fotelba kuckózva az év utolsó hónapjában.

December 2.: Nightflyers, első évad (SyFy és Netflix)

A Trónok Harca atyjának, George R.R. Martinnak a fejéből kipattanó könyv már megélt egy (meglehetősen rossz) filmes feldolgozást, most viszont a SyFy csatorna porolta le és nagyjából egy olyan űrfelderítős, horroros mókát készített, mint a tavalyi Élet című mozi esetében. A jelen évszázad végén kapjuk el a fonalat, amikor egy tudósokkal teli űrhajó megpróbál kapcsolatot létesíteni az idegenekkel, ám egy különös jelenség üti fel a fejét a hajón, aminek hatására a legénység kezdi elveszíteni realitásérzékét és a felderítő munka paranoiába torkollik.

December 5.: The Marvelous Mrs. Maisel, 2. évad (Amazon)

A Szívek szállodája egyik rendezője, Amy-Sherman Palladino által 2017-ben debütált dramedy már rengeteg díjat magáénak tudhat, nem csoda, hogy decemberben érkezik a második évada, sőt, már a harmadikat is berendelték a jövő évre. A sztori az ötvenes-hatvanas évek fordulóján játszódik, ekkor ismerhetjük meg a Rachel Bosnahan által alakított háziasszonyt, Midge-t. A nő egész eddigi életet családjának szentelte, odaadó anya és támogató feleség is volt egyszerre, ám az élettől egy hatalmas pofont kap, amikor férje elhagyja egy rosszul sikerült stand-up előadás után. Midge ezek után kezébe veszi a saját sorsát, és humoristának áll, ami a hatvanas évek derekán nőként nem éppen egy megszokott életforma. A sorozat nemcsak, hogy gondosan és érzékletesen megírt sztorival rendelkezik, de életszerű párbeszédekből és remek humorból sem szenved hiányt.

December 9.: Képmás, 2. évad (HBO GO)

Az Oscar-díjas J.K. Simmonsszal a főszerepben jelentkező Képmás első évada formabontóra sikeredett. Egy egészen új sci-fi perspektívát mutat be, amely képes jól vegyíteni a politikai és a tudományos fantasztikus témák összetettségét. Egy ENSZ-ügynök, Howard Silk a nyomozása alkalmával rádöbben arra, hogy a hidegháború során sikeresen létrehoztak egy párhuzamos univerzumot, ahol az alteregója történetesen egy szuperkém. A mindkét oldalon zajló ármánykodás hatására egy lehetséges háború egyre közelebb és közelebb kerül.

December 9.: The Shivering Truth, első évad (Adult Swim)

Az Adult Swim felnőtteknek szóló csatorna még 2017-ben rendelt be új egy stop-motion technológiával készült sorozatot, ami az idei év végére öltött végleges formát a The Shivering Truth keretében. A hasonló technológiával készült, februárban debütált Ősember – kicsi az ős, de hős! nem aratott osztatlan sikert, amin most az új sorozat javíthat. A Vernon Chatman által jegyzett sztori egy sok ponton összekapcsolódó, rémálom-mesét tár elénk, a tudatalattink legsötétebb bugyraiból, a legabszurdabb gondolatainkkal megfűszerezve. A látványvilág egyértelműen a Wallace és Gromit, valamint a Robot Chicken védjegyeit hordozza magában és mindezt maga a készítő, valamint Jonah Hill és Michael Cera szinkronja támogatja.

December 14.: The Innocent Man, első évad (Netflix)

A sorozat John Girsham könyve alapján készült, amely Ron Williamson történetét követi végig, aki egy olyan bűntényért ült 11 évet az Oklahomai börtön halálsorán, amit sosem követett el. A netflixes széria mindössze egy hat részből álló dokumentumsorozat lesz, és egyelőre még trailer sem érkezett róla.

December 14.: Travelers, harmadik évad (Netflix)

A már két évadot megélt Travelers következő szezonjában is az időutazós jövőmentés lesz a fő csapásirány. A sztori egy posztapokaliptikus világot mutat be, ahonnan néhány „utazót” küldenek vissza a múltba napjaink világába azon célból, hogy megakadályozzák a társadalom pusztulását. Mindezt emberek testébe költözve teszik meg, amihez nagy segítséget nyújt számukra a közösségi média, ahonnan mindent megtudhatnak az adott személyről. Ám a misszió egyre nehezebbé válik annak ellenére is, hogy rengeteg információt szereznek meg az eseményekről, amik a jövendőbeli kataklizmához vezetnek.

December 21.: Marvel’s Runaways, második évad (Hulu)

Az első évadban megismert, emberfeletti képességekkel rendelkező tinédzsercsapat még mindig szökésben van a Pride nevű szervezet elől, ám megvilágosodásként éri őket, hogy egy kém lehet a soraikban, aki állandó információval látja el az üldözőket. Lévén, hogy Marvel-sorozatról van szó, ez a széria is teljes mértékben kapcsolódik annak filmes univerzum idővonalához.

December 30.: The Orville, második évad (FOX)

A Family Guy és az Amerikai Fater alkotója, Seth MacFarlane nem csak az animációs világban tudja kamatoztatni cinikus humorát, ez már a filmekben és élőszereplős sorozatokban is kiteljesedni látszik. A The Orville című széria direktben figurázza ki a Star Trek világát, és nem rest ferde tükröt mutatni en bloc a sci-fi világának sem. A második évadban Ed Mercer kapitány külön utakra kényszerül, míg az egész legénysége fogságba esik egy félreeső bolygón, miközben egy látványos űrcsatát vívnak. A csapat újraegyesítése a cél, ám ehhez mindenkinek a tudása legjavát kell nyújtania.