Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ha van két gyermeke, akkor indulhat a 10 milliós hitelért

Ha van két gyermeke, akkor indulhat a 10 milliós hitelért

Már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt – hangsúlyozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Novák Katalin a családszervezetek jótékonysági adventi vásárának megnyitója előtt újságíróknak elmondta: szombattól ismét bővül a családi otthonteremtési támogatások köre. A kétgyermekes családok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatása mellé felvehetnek egy tízmillió forintos hitelt, amely garantáltan 3 százalék alatti kamatozású.

“Ez annyit jelent, ha tízmillió forintos hitelt felvesz a kétgyermekes család 25 évre, akkor a törlesztőrészlet havi szinten 50 ezer forint alatt marad”

– tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy bővül a nagycsaládosok hitele is: a háromgyerekes családok esetében 10 millió forintról 15 millió forintra emelkedik a felvehető kölcsön értéke. A 15 millió forint havi törlesztőrészlete 25 évre 72 ezer forint lesz.

Az államtitkár elmondta, hogy a három éve futó családtámogatási programot már 92 ezer család vette igénybe, az eddig kifizetett vissza nem térítendő támogatás összesen 265 milliárd forint volt, de a kedvezményes kölcsönnel és az áfa-visszatérítéssel együtt összesen 550 milliárd forinttal segítették az otthonteremtést.

“Kiemelt célunk az, hogy saját otthonhoz juttassunk mindenkit, aki gyermeket nevel, ebben segít a magyar otthonteremtési program” – hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: a kormány elkötelezett arra, hogy a jövő évben is folytatja és bővíti az otthonteremtési program támogatási lehetőségeit. (MTI)

Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára beszédet mond a családszervezetek jótékonysági vásárán a budapesti Millenáris Parkban 2018. december 1-jén. Mögötte Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke (b) és Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, a vásár kezdeményezõje.
MTI/Szigetváry Zsolt