Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több mint egy hete nagykabátban ülnek a gyerekek a nagyberki iskolában

Több mint egy hete nagykabátban ülnek a gyerekek a nagyberki iskolában

Panasszal fordult a Sonline (Somogyi Hírlap) szerkesztőségéhez egy nagymama, aki állítja, unokája és iskolatársai egy hete nagykabátban ülnek a nagyberki iskolában. A hölgy unokája Mosdósról jár az oktatási intézménybe. Mint mondja, az alsós diákok beöltözve írtak több dolgozatot is a napokban.

A fűtéssel azóta vannak gondok, amióta felújítást végeznek az iskolában, és korszerűbbe cserélik a fűtőberendezéseket. Emiatt az osztályokban jelenleg nincs radiátor, a terem pedig nincs felfűtve. Azok a szülők, akiknek erre van lehetőségük, délután fél kettőkor hazavihetik gyermekeiket. A felújítás miatt a földszinten a vécé sem működik, ezért a gyerekeknek az emeleti mosdónál kell sorban állniuk. Amikor a kisfiú hazaért, a szokásosnál gyakrabban kellett mosdóba mennie, emiatt a család attól fél, hogy felfázhatott, ezért is fordultak az újsághoz.

Horváth István, a nagyberki Szász Endre Általános Iskola igazgatója a Somogyi Hírlap megkeresésére elmondta,a fűtés korszerűsítése és a mosdók felújítása pályázati pénzből zajlik, valamint hozzátette, hogy „a munkák határidejét és a kivitelezést nem tudják befolyásolni, de minden a megfelelő módon halad”. A tervek szerint november végére be kellene fejezni az átalakítást. Szakaszosan cserélik le a fűtést, közben olajradiátorokkal fűtenek a tantermekben, ezzel 18 Celsius fokos hőmérsékletet tudnak elérni.

Borítókép forrása: Pixabay