Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tarlós kirúgta a BKK vezérigazgatóját

Tarlós kirúgta a BKK vezérigazgatóját

Az e-jegyrendszer bedőlése az ok. A projekt közvetlen felügyeletével ezt követően Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízza meg.

A BKK vezérigazgatójának állásába került a budapesti e-jegyrendszer bedőlése, Tarlós István ezt közleményben jelentette be, amit a főváros oldalán tett közzé.

Tarlós részletezi, hogy mi változik ezt követően a projekt körül, miután “a BKK részéről a kivitelezési bonyodalom súlyának elhúzódó téves értelmezése, illetve szofisztikus magyarázatai folytán mára semmiképp sem indokolható időveszteség következményeként az illetékes, BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes feladata a jövőben a városüzemeltetésre korlátozódik. A fejlesztések közvetlen felügyeletével ezt követően általánosan dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízom meg.”

A közlemény megjegyzi “a Fővárosi Önkormányzat eredetileg valóban kötött egy finanszírozási szerződést az EBRD-vel, de ez a szerződés továbbra is érvényben van. A BKK pedig teljesen önállóan kötött 2014-ben egy másik szerződést, kivitelezői szerződést egy szállítóval. Több határidő-módosítást követően ez utóbbi szerződést bontotta fel végül a minap”.

Bagdy Gábor tegnap azt mondta, hogy nem érte anyagi kár a fővárost. Ehhez képest a 444 arról számolt be, hogy eddig csaknem 11 milliárd forintot fizettek ki a projektre.

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs