Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mégis Zuckerberg jobbkeze áll a Facebook sorosozós hadművelete mögött

Mégis Zuckerberg jobbkeze áll a Facebook sorosozós hadművelete mögött

A vállalat ügyvezető igazgatója Sheryl Sandberg információkat kért Soros Györgyről.

Próbálhatják szépíteni, de egy jelentés szerint Mark Zuckerberg jobbkeze áll az egész, sorosozós hadművelet mögött. Kiderült ugyanis, hogy miután a magyar származású üzletember a davosi világgazdasági fórumon kritizálta a céget – írja a Hvg –, s mellette a Google-t is a vállalat ügyvezető igazgatója Sheryl Sandberg információkat kért Soros Györgyről. A Facebook Mark Zuckerberg utáni első embere arra utasította alkalmazottait, hogy derítsék fel az üzletember kritikájának háttereit.

A cég válaszcsapása odáig terjedt, hogy felfogadtak egy PR-céget, amely a nálunk jól ismert, összeesküvés-elméletekkel megtámogatott sorosozásba kezdett, emellett az összes a vállalatot megszóló embert igyekeztek Soroshoz kötni.

A botrány miatt a múlt héten már lemondott a cég kommunikációs igazgatója, aki magára vállalta a felelősséget. Ezzel mentesítette volna Sandberget és a felső vezetést, ám az új információk szerint mégsem igaz, hogy ők ne tudtak volna a hadműveletről.

Sandberg annyit üzent, hogy gyanújuk szerint valaki a vállalat részvényeinek árcsökkenésére építő tőzsdei pozíciókat épített ki, ám ilyen nem történt.

Borítókép: Sheryl Sandberg (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)