Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már milliárdokat kifizetett a főváros a bedőlt e-jegyrendszerre

Már milliárdokat kifizetett a főváros a bedőlt e-jegyrendszerre

Ehhez képest tegnap Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes közleményében arról írt, hogy Budapestet anyagi kár nem érte.

“A Fővárost anyagi kár nem érte. A probléma hosszú időn át tartó elhallgatása miatt a főpolgármester a szükséges személyi döntéseket meghozza.” – áll Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes tegnapi közleményében, amelyet azzal kapcsolatban tett közzé, hogy a főváros e-jegyrendszer-projektje bedőlt. Nos, fénysebesség gyorsaságával derült ki, hogy ez bizony nem teljesen fedi a valóságot.

A 444.hu írása szerint ugyanis nagyjából 11 milliárd forintot már kifizetett Budapest a beruházásra.

Erről Gál Józsefnek, az LMP képviselőjének adatigénylésére adott fővárosi önkormányzati válaszból lehet tudni. Ebben a BKK részletes számokat ad a már kifizetett tételekről. E szerint a szerződés értékének közel felét, 19,4 millió eurót már ki is fizettek, ami körülbelül 6,3 milliárd forint. Ezen kívül a lap további 3,7 milliárd forintnyi olyan költséget talált, ami a projekt előkészítéséhez, ügyvédi munkához kapcsolódik, amit vélhetően szinte teljes egészében kifizettek már.

Borítókép: Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes. MTI/Mónus Márton

a bedőlt e-jegyrendszerre

a bedőlt e-jegyrendszerre

a bedőlt e-jegyrendszerre