Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kovács Zoltán: Az Európai Parlament politikai alapon akar beleszólni a Gruevszki-ügybe

Kovács Zoltán: Az Európai Parlament politikai alapon akar beleszólni a Gruevszki-ügybe

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára csütörtök este az Echo tv-ben beszélt az egykori macedón miniszterelnökkel kapcsolatos helyzetről.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára csütörtök este az Echo tv-ben beszélt arról, hogy az Európai Parlament (EP) is foglalkozott a Gruevszki-üggyel – hívta fel a figyelmet a 444.hu. Mint korábban beszámoltunk róla az EP felszólította Magyarországot az egykori macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki kiadására.

Kovács kitartott amellett, hogy Nikola Gruevszki menedékkérelmi eljárása nem politikai, hanem jogi ügy a magyar hatóságok részéről. Az Európai Parlament ugyanakkor politikai alapon akar beleszólni a dolgokba.

Az államtitkár szerint az EP bevándorláspárti többsége áll a szavazás mögött, pedig semmi keresnivalójuk a Gruevszki-ügyben.

Borítókép: MTI Fotó: Kovács Attila