Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Disney a Daredevil kaszájával tovább szövögeti streaming sorozatbirodalma terveit

A Disney a Daredevil kaszájával tovább szövögeti streaming sorozatbirodalma terveit

A Daredevil az egyik legkedveltebb netflixes Marvel-sorozat, ezért a törlés mögött bizonyosan egészen más okok állnak.

Az utóbbi tíz év sikerei alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a szuperhősös mozik csúcskorukat élik. Ehhez elég a tavasszal bemutatott Bosszúállók: Végtelen háborúra gondolni, amely több mint kétmilliárd dollárral zárt világszerte a kasszáknál, amivel a filmtörténelem legnagyobb sikert hozó mozijai – az Avatar, Titanic és a Star Wars: Az ébredő Erő – közé is beverekedte magát. Ám a filmes univerzumépítés mellett a sorozatok is komoly figyelmet érdemelnek, ugyanis többek között A S.H.I.E.L.D. ügynökei rengeteg részletet tesznek tisztába az univerzum kontinuitását illetően.

Az utóbbi hónapokban azonban egyre több sötét felhő gyülekezik a Marvel szériái felett, akár a Luke Cage, akár a The Defenders, vagy az Iron Fist elkaszálását nézzük. Viszont a közkedvelt Daredevil-sorozat most bejelentett törlése már sokkal meglepőbbnek tűnik, ha hozzávesszük, hogy ez volt a Netflixes Marvel-szériák legnézettebb tagja. Ennek tükrében egyre reálisabbak azok a konteók, miszerint a Disney szépen lassan elkezdené kivonni a sorozatait a külsős streaming-szolgáltatóktól és

beépíteni azokat az USA-ban jövő év végén induló Disney+ repertoárjába.

Az olyanok miatt vágjuk a pénztárcánkat a Netflixhez, mint a Daredevil harmadik évada

Az olyanok miatt vágjuk a pénztárcánkat a Netflixhez, mint a Daredevil harmadik évada Egy év kihagyással, október 19-én újra visszatért köreinkbe a vak igazságosztó ügyvéd, Matt Murdock, azaz Daredevil, vagy magyarul, Fenegyerek, a Netflix első „Marveles” szuperhőse.

Tehát a Disney sem akar kimaradni a streaming-buliból, így a Netflix és az HBO GO mellé egy komoly konkurencia érkezhet. Már korábban bejelentették, hogy a filmes univerzum több szereplője is önálló sorozatot kap, így Loki, Skarlát Boszorkány, valamint Sólyom és a Tél Katonájának története is a Disney+-on folytatódhatna. Viszont a többi, jelenleg is futó sorozat tekintetében elég nagynak tűnik a talány. A S.H.I.E.L.D. ügynökei 2013 óta fut az ABC-n, és nemrégiben hivatalosan is bejelentették, hogy 2019 júliusában folytatódik a sorozat, ráadásul marad is az ABC-nél. Hasonló a helyzet a Netflixes Jessica Jones és a Punisher esetében is, amelyek ugyan premierdátumot még nem kaptak, de már forgatják őket. (Korábban a Carter ügynököt és az Inhumanst törölte a Marvel).

A jelenleg futó szériák jövője még mindig sok esetben tisztázatlan, csupán tweetekből és pletykákból lehet bármit is tudni, az viszont egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a fent említett törlések után a stúdió hosszú távon azt sem nézné jó szemmel, hogy a különböző szériák szétszórva fussanak a konkurenciát jelentő Netflix, vagy akár Hulu, a FOX és a Freeform műsortárában.

A Disney egyébként nem csak a Marvel szériáival tervez hosszútávra, több Star Wars-sorozatterv is ott hever az asztalukon, így ezeket a franchise-okat okosan felhasználva komoly riválist kap a Netflix és az HBO GO is.

Kiemelt kép: Nicole Rivelli/Netflix