Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tüntetésen készült fotót ollózott a magyar kormány a terrorplakátra

Tüntetésen készült fotót ollózott a magyar kormány a terrorplakátra

Háromból két fotót végül is sikerült jól eltalálnia kormánypropagandának.

A magyar kormány lemásolva Guy Verhofstadt ötletét, egy kistehetautós plakáton kampányol az EP liberális képviselőcsoportjának vezetője ellen.A plakáton három kép látható, és a szöveg angolul, hogy “Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta… de Guy Verhofstadt azt mondja: nincs migrációs válság. Ez ostobaság!”

Az egyik fotó a három közül ugyanis korábbi, mint 2015, és még csak nem is terrortámadáshoz köthető – írja a Eronews.

Budapest, 2018. november 28.
Kisteherautó óriásplakáttal a Miniszterelnökség előtt, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivő mutatott be a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2018. november 28-án. Az angol felirat jelentése: “Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta… de Guy Verhofstadt azt mondja: „nincs bevándorlási válság” (2018.04.07.) Ez ostobaság!”
MTI/Balogh Zoltán

Az alsó fotón a 2016. július 14-én Nizzában a tömegbe hajtó kamion látható. A jobb felső képen pedig a brüsszeli Zaventem repülőtér a 2016. március 22-én történt terrortámadás után.

Kakkuktojás viszont a bal felső kép, ugyanis korábbi, mint 2015, ráadásul semmi köze nincs egyik európai terrortámadáshoz sem. 2014 július 19-én Párizsban torkolt erőszakba egy palesztinok melletti, a Gázai -övezetben kiújult erőszak miatti Izrael-ellenes tüntetés, ott készült a fotó. A címlapképen ugyanerről a tüntetésről készített fotó látható.