Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lemondott tisztségeiről a zsidózó jobbikos politikus

Lemondott tisztségeiről a zsidózó jobbikos politikus

Szávay István elismerte, hogy szóváltásba keveredett egy nővel, de azt állítja, nem került sor tettlegességre. De lemond a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Egy felvétel alapján írta meg a Hír Tv, hogy Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese azzal dicsekedett egyik párttársának, hogy egy szórakozóhelyen megütött egy zsidó nőt. Közölték a felvétel leiratát, amely szerint a politikus épp egy belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor egy – feltehetően zsidó – nő felismerte, és nácinak nevezte.

Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! – mesélte a felvétel szerint Szávay, aki később „kampós orrú rohadéknak” nevezte a nőt.

Szávay István elismerte, hogy szóváltásba keveredett egy nővel, de azt állítja, nem került sor tettlegességre, ennek ellenére most lemondott parlamenti tisztségiről – írta a Hvg.hu.

Kép: MTI/Kovács Attila