Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Felmondta a BKK a szerződést az elektronikus jegyrendszert szállító céggel

Felmondta a BKK a szerződést az elektronikus jegyrendszert szállító céggel

Szerződést bontott az elektronikus jegyrendszert szállító céggel a BKK, így már nem tudni, mikorra csúszik a több milliárd forintos projekt befejezése – írja az Azonnali.

A cikk szerint a főváros városfejlesztési bizottságának egy novemberi ülésén is kiderült, súlyos problémák vannak a BKK és a német Scheidt&Bachmann nevű cég közt. A BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán arról beszélt: a projekt elhúzódó újratervezése miatt a Scheidt&Bachmann szerződésszegő állapotba került, bizonyos bankgaranciákat nem újított meg olyan ütemben, ahogy azt kellett volna, és az erre való felszólító levelek ellenére sem teljesítette a kötelezettségét. Ekkor már elkezdték előkészíteni a szerződésbontást, amit egyébként szerettek volna elkerülni.

Az elektronikus jegyrendszer kálváriája nagyon rég kezdődött. Az Elektra 2006-os lefújása után évekig altatott projektet az újonnan létrehozott közlekedésszervező cég, a BKK porolta le 2011-ben, de hiába szerződtek le rá 2014-ben, a RIGO névre keresztelt projekt nagyon akadozott. Az eredeti tervek szerint 2017-ben már teljes körűen működnie kellett volna, ám a mai napig nem készült el.

A fővárosi közlekedés Apollo-programja: 13 év csúszással jöhet az e-jegy

A fővárosi közlekedés Apollo-programja: 13 év csúszással jöhet az e-jegy Tizenhárom év csúszás után jövőre talán lehet elektronikus jeggyel utazni Budapesten. A Zoom.hu most megtudta, hogy a a BKK-nak a legutóbbi ütemtervet is módosítania kell. Dalol a vörösbegy, trillázik a citromsármány, énekel az erdei pinty – csak a RIGO néma.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt