Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megszűnik a Vasárnapi Hírek, beolvad a Népszavába

Megszűnik a Vasárnapi Hírek, beolvad a Népszavába

Ezzel újabb hetilap szűnik meg a baloldalon. Egy nappal ezelőtt derült ki, hogy a Puch László a Szabad földet eladta Mészáros Lőrincnek.

A Népszava csütörtöki közleménye szerint a napilap integrálja saját kiadója másik lapját, a Vasárnapi Híreket. “A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó” – nyilatkozta Puch László, a kiadót, a XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosa – írta a hvg.hu.

Puch elmondta, az ötlet nem új, már korábban is gondolkodtak a két médiatermék valamilyen összekapcsolásáról. A volt MSZP-s pártpénztárnok-laptulajdonos a napokban értékesítette a másik hetilapját, a Szabad Földet. A vevő a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks volt, amely azonnal be is olvadt a frissen létrehozott központi fideszes médiaholdingba.

MTI Fotó: Kovács Attila