Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szávay tagadja, hogy egy zsidó nő megütésével dicsekedett

Szávay tagadja, hogy egy zsidó nő megütésével dicsekedett

A Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese azzal hencegett párttársának a párt májusi kongresszusán, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az „beszólt neki”. A Jobbikos politikus azóta reagált a hírre a Facebook-oldalán , ahol tagadta a tettlegességet, de azt beismerte, hogy minősíthetetlen stílusban beszélt – vette észre az Index.

A HírTV szerda délután közölte a kiszivárgott felvétel leiratát, ami szerint a Jobbikos politikus egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint egy feltehetően zsidó nő felismerte és nácinak nevezte. „Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!”– hallatszik Szávay szájából a felvétel szerint, ami alapján később „kampós orrú rohadéknak” nevezte a nőt, majd egy kérdésre azt válaszolta, hogy a „heftijét elferdítette egy kicsit”.

„Megütöttem-e egy nőt? Nem! Minősíthetetlen stílusban beszéltem-e? Igen! – írja közösségi oldalán Szávay –Idén májusban egy belvárosi klubban durva inzultus ért, ahol egy hölgy belém kötött, velem és a társaságomban lévőkkel szemben agresszívan, fenyegetően lépett fel, mondván, hogy náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen”– folytatta a politikus, aki szerint a történet másnap szóba került egy baráti társaságban, és erről egy „jól hallhatóan megvágott felvétel került nyilvánosságra”.

Borítókép forrása: MTI / Kovács Attila