Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Putyin: Az ukrán vezetés provokációt hajtott végre a elnökválasztás előtt

Putyin: Az ukrán vezetés provokációt hajtott végre a elnökválasztás előtt

„Provokációt hajtott végre a kijevi vezetés a Fekete-tengeren az ukrán elnökválasztás küszöbén, hogy növelje Petro Porosenko államfő támogatottságát”– kommentálta Vlagyimir Putyin a Kercsi-szoros közelében történt orosz-ukrán tengeri incidenst egy szerdai moszkvai beruházás-ösztönző tanácskozáson.

„ »Kis incidens« történt a Fekete-tengeren és hadiállapotot vezettek be. Ezt nyilvánvalóan az elnökválasztás küszöbén tették. Ez abszolút nyilvánvaló tény”– hangsúlyozta Putyin. Kifejezte reményét, hogy a G20-csoport hét végi argentínai csúcstalálkozóján módja lesz találkozni Donald Trumpal, hogy tárgyaljon vele az Oroszországgal szembeni kereskedelmi korlátozásokról. Trump kedden kijelentette: az amerikai nemzetbiztonsági tanács kercsi incidensről elkészítendő jelentése fényében dönt arról, hogy találkozik-e Putyinnal. (MTI)

Borítókép forrása: MTI / Koszticsák Szilárd