Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Enyhítették Pintér Sándor “karaktergyilkosának” büntetését

Enyhítették Pintér Sándor “karaktergyilkosának” büntetését

Másodfokon két év próbaidőre felfüggesztett büntetésre ítélték azt a férfit, aki húszmillió forintot ajánlott egy vádlott szökéséért – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A vádlott, J. Róbert László megkísérelt rábírni egy ügyvédet: vegye rá védencét, Tanyi Györgyöt, hogy a lábán viselt elektronikus nyomkövető eszköz eltávolításával szökjön meg a házi őrizetből, menjen külföldre, és vigyen magával olyan iratokat, amelyek Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatosak. Amikor az ügyvéd egyértelművé tette, hogy nem kívánja felbujtani védencét a fogolyszökésre, a vádlott 20 millió forintot ajánlott a részére, ha mégis megteszi. Az ajánlatot az ügyvéd visszautasította.

A „vesztegetés bírósági eljárásban bűntette miatt indult ügyben” az elsőfokú bíróság egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a vádlottat.

Pintér Sándor korábban a konkrét ügyről nem nyilatkozott, de jelezte: nem ez az első eset, hogy személyében, beosztásában támadás éri, amit azzal magyarázott, hogy szűkül a bűnözők mozgástere, amely egyes hazai körök törekvéseit sérti.

(MTI)

Borítókép forrása: MTI / Marjai János / Képünk illusztráció!