Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Meghekkelt Orbán-interjú: másodfokon is nyertek a szerkesztők

Meghekkelt Orbán-interjú: másodfokon is nyertek a szerkesztők

Jogerősen is pert veszített a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks Hungary Zrt. a meghekkelt Orbán-interjú miatt kirúgott két Fejér megyei szerkesztővel szemben – írja a Magyar Hang. A Székesfehérvári Törvényszéken kedden hozott ítélet szerint törvénytelenül bocsátották el Hajnal Csillát és Klecska Ernőt a Fejér Megyei Hírlaptól.

Hajnal Csilla, a lap korábbi felelős szerkesztőjét és Klecska Ernő lapszerkesztőt 2016 decemberében rúgták ki a Fejér Megyei Hírlaptól, miután 2016 decemberében meghackelte valaki az Orbán interjút, ami a napilapban jött le.

A Mediaworks fellebbezése után a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszéknek arra a megállapításra jutott, mint az elsőfokú ítélet: mivel az volt a gyakorlat, hogy központi oldalakat Veszprémben készítették és a többi szerkesztőség már nem “nyúlt bele”, így a bíróság megállapította, hogy a központi tartalmak minőségéért nem feleltek a szerkesztők.

Az első fokhoz képest, kártérítés összege változott:

Hajnal Csillának bruttó 4,2 millió forintot, míg Klecska Ernőnek 3,9 millió forintot (plusz ezek késedelmi kamatait) kell megfizetnie a Mediaworksnek.

A cégnek 15 napon belül kártalanítani kell az elbocsátott dolgozóit.