Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hétfő hajnalban ellopták a világ talán legművészibb kerékpárját

Hétfő hajnalban ellopták a világ talán legművészibb kerékpárját

A 3T olasz cégtől Dario Pegoretti által festett, egyedi Exploro bemutatódarabot is elvitték a betörők.

Hétfőn hajnalban betörtek a kerékpárpiac egyik legnagyobb alkatrész, kiegészítő és váz gyártójának a 3T-nek a központjába. A hírek szerint nagyjából 20 teljesen egyedi tesztkerékpárt vittek el a tettesek. Már ezek is roppant értéket képviselnek, ám az igazi fájdalmat az jelentheti, hogy a megfújt bringák között volt a olasz kerékpáripar legendájának számító, s a közelmúltban elhunyt Dario Pegoretti által festett, egyedi Exploro bemutatódarab is – írja a Bikemag.hu.

A gép valószínűleg a legegyedibb, s talán legművészibb kerékpár lehet a világ kerékpárpiacán. Leginkább a BMW Le Mans-ban indított Art Carjaihoz hasonlítható.

Az olasz gyár a saját oldalán is beszámol a történtekről, amely szerint az elkövetők egy nagyjából egy méteres falat átütve hatoltak be az épületbe. A rendőrség hiába érkezett ki viszonylag gyorsan, a riasztás után 10 perccel, a kerékpároknak már csak a hűlt helyét találták.

3T robbed this morning! – Unique Exploro painted by our late friend Dario Pegoretti among the stolen bikes. – 3T Blog

This morning, November 26th at 6.00am, around 6-8 masked people entered our factory building and stole all our display & demo bikes. If you have any information that might help us to catch the thieves and recover our bikes, please let us know!