Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Brutálisan megverte a kutyáját egy hajdúböszörményi férfi

Brutálisan megverte a kutyáját egy hajdúböszörményi férfi

A férfi a bűncselekmény elkövetését megelőzően több éve tartotta a körbekerítetlen háza mellett a nagytestű kutyát láncra kötve.

Az állat rendszeresen és hangosan megugatta a ház előtti dűlő úton elhaladó embereket és állatokat, ezért a vádlott a kutyát a ház mögötti udvarrészen kötötte ki, továbbra is láncon tartotta.

2018. szeptember 3-át megelőzően a vádlott a kutya gyakori ugatása miatt feldühödve egy fadarabbal brutális módon megverte az állatot, amelynek következtében a kutya egyik füle leszakadt, a fülkagylójánál és a fején a bőr nagy felületen elhalt, elfertőződött.

2018. szeptember 3-án a kutya kiszabadult a láncból és átment a szomszéd kertjébe. A szomszéd férfi észlelve a kutya sérülését, értesítette a rendőrséget, majd ezt követően az állat gyors orvosi ellátására került sor. Az egyik hajdúböszörményi kutyamenhelyen az állat elsődleges ellátását követően rajta több helyreállító jellegű műtétet is végrehajtottak. Amennyiben ez nem történik meg, az állat néhány napon belül elpusztult volna.

A bűncselekmény elkövetését részben beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban arra tett indítványt, hogy az elsőfokú bíróság büntetővégzés keretében az iratok alapján a férfivel szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

(Ügyészség)

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs