Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tüntetés miatt szünetel a határforgalom a záhonyi határállomáson

Tüntetés miatt szünetel a határforgalom a záhonyi határállomáson

Az ukrán oldalon zajló közúti demonstráció miatt szünetel a határforgalom a záhony-csapi magyar-ukrán határátkelőhelyen – közölte honlapján a rendőrség hétfő délelőtt.

A tájékoztatás szerint az ukrán határőrizet nem tudja beléptetni Ukrajnába Csapnál az utasokat, emiatt a magyar oldalon szünetel a kiléptetés.

Csap, 2018. november 26.
Kárpátaljai autótulajdonosok útlezárással demonstrálnak a Csap-Záhony közúti határátkelőhely Ukrán oldalán 2018. november 26-án. Ukrajnában november 25-től nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel – magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával – nehezítették meg az ukrán állampolgároknak, hogy külföldön regisztrált autóikkal lépjenek be az országba és azokat Ukrajnában használják.
MTI/Nemes János

 

A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy a magyar-ukrán határszakasz átlépésre a beregsurányi, barabási, lónyai vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyek valamelyikét válasszák. A rendőrségi honlap Határinfó oldalán (www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo) olvasható információk szerint a záhonyi lezárás miatt – a tiszabecsi átkelőhely kivételével – a többi magyar-ukrán átkelőhelyen egy-két órára növekedett a várakozási idő a Magyarországra belépő forgalomban. Mint azt az MTI korábban megírta, Kárpátalján vasárnap este kezdődtek a tüntetések, amelyeket az európai regisztrációjú gépkocsik ukrajnai belépésének szigorítása ellen szervezett több száz autótulajdonos. A demonstrálók vasárnap nyolc határátkelőhely forgalmát akadályozták, főként az ukrán-lengyel határon, valamint egynek-egynek az ukrán-szlovák és az ukrán-román határon Kárpátalján. Hétfő reggelre a külföldi rendszámmal közlekedő autósok útblokádot hirdettek a közúti határátkelőhelyekhez, így a Csap-Záhony közötti elé is. (MTI)