Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sztrájkolnak az osztrák vasutasok, a Magyarországra érkező vonatok sem járnak

Sztrájkolnak az osztrák vasutasok, a Magyarországra érkező vonatok sem járnak

Az osztrák vasúttársaság tájékoztatása szerint hétfőn 12 és 14 óra között várhatóan nem közlekednek a vonatok Ausztriában. A szomszédos országokból érkező szerelvények a határállomáson várakozhatnak, így várhatóan szünetelni fog a határokon átnyúló vasúti forgalom – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint az osztrák vasutasok egy szakszervezet figyelmeztető sztrájkja miatt szüneteltetik a munkát.

Az utasok Ausztriába, illetve Ausztrián át irányuló, valamint visszaútra szóló, előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak, a Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríti, vagy más időpontra érvényesíti a MÁV-START.

A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik. A menetjegy visszaváltást, vagy más időpontra érvényesítést a nemzetközi jegypénztárakban intézhetik az utasok.

Frissítés:

A Mávinform közlése szerint véget ért a munkabeszüntetés Ausztriában, fokozatosan helyreáll az osztrák vonatközlekedés. Az aktuális információk elérhetők az ÖBB weboldalán (https://www.oebb.at/de/notfallnews.html). Emellett tájékozódni lehet a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a Vonatinfó alkalmazásban vagy a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál.

Borítókép: Egy Railjet vonat indul Salzburg felé a Keleti pályaudvarról 2015. szeptember 18-án.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán