Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szijjártó Péter Ritter egészmogyorós tejcsokoládét kér a miniszteri autóba

Szijjártó Péter Ritter egészmogyorós tejcsokoládét kér a miniszteri autóba

A 444.hu megszerzett ellenőrző listát, amit a külképviseletek protokoll-főosztályainak küldenek el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatásai előtt.

A lista ismertetése előtt hozzátették, ez az egész világszerte bevett dolog, egy ilyen listán jelzik, hogy milyen teendők szükségesek, mielőtt megérkezik a miniszter, például „a programtervezet előkészítése során az egyes helyszínek közötti utazási idő pontos kiszámolása, ellenőrzése”, vagy hogy

„a gépjárművek megfelelő műszaki állapotban legyenek a látogatáshoz, elengedő üzemanyaggal”

, és „a konvoj gépjárműveiben minden esetben legyen esernyő és papírzsebkendő”.

Még négy furcsa dolog:

    • Szijjártónak a Google Maps-en be kell rajzolni egy rövidebb (8-10 km-es) és egy hosszabb (13-15 km-es) futóútvonalat.
    • Ha nincs nyitva a szálloda edzőterme 0-24, akkor azt is meg kell előre érdeklődni, hogy nem lehet-e kinyittatni a sportos miniszternek.
    • Kiderül az is, hogy Szijjártó nem eszik halat és tenger gyümölcseit, nem fogyaszt alkoholt és kávét (helyette gyümölcsteát, zöld teát mézzel), de még olyan ételeket sem, amiknél ezeket felhasználják. Inkább csirkét vagy pulykát eszik, marhahúst pedig teljesen átsütve.
    • A konvojba kis üveges szénsavas és szénsavmentes vizet kéret, a saját kocsijába pedig egy kis üveg tonikot (lehetőleg Kinley), kólát (lehetőleg Coca-Cola) és kakaós kekszet vagy csokoládét, ha lehet, Ritter egészmogyorós tejcsokoládét. (via 444)

Borítókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán