Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kósa Lajos szerda délelőtt egyeztet a szakszervezetekkel a munkatörvény módosításáról

Kósa Lajos szerda délelőtt egyeztet a szakszervezetekkel a munkatörvény módosításáról

Szerda délelőtt várja egyeztetésre a három nagy szakszervezet képviselőit a munka törvénykönyvének tervezett módosításáról a fideszes Kósa Lajos – közölte a képviselő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Kósa Lajos – aki a javaslat egyik előterjesztője – elismerte, hogy a tervezet fogadtatása vegyes, de szerinte ha valaki érti, miről van szó, az láthatja, “amiről az ellenzék beszél, az butaság”.

A cél a felesleges bürokratikus rendszabályok leépítése. Emellett több pontban megerősítik azokat a törvényi garanciákat, amelyek a munkavállalókat védik – jelentette ki.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, csak ott lehet áttérni a módosított munkaidőkeret elszámolására, ahol a kollektív szerződés megengedi. Kósa Lajos kiemelte: kompromisszumban szeretnének megállapodni a szakszervezetekkel.

MTI

Borítókép: Veres Viktor