Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rosszat kérdezett a fideszes Halász Jánostól, másnap távozott a HírTV-től a riporter

Rosszat kérdezett a fideszes Halász Jánostól, másnap távozott a HírTV-től a riporter

A szerdai Nemzetbiztonsági bizottsági ülés után megkérdezte a fideszes Halász Jánostól a HírTV riportere, hogy ha Demeter Mártát minősített adatokat nyilvánosságra hozatala miatt támadják, akkor amiatt lesz-e vizsgálat, hogy a Magyar Idők címlapon hozta a Gruevszki menekültügyi vizsgálatának eredményét?

A Hvg.hu beszámolt róla, hogy a csatornához közeli, névtelenséget kérő forrásaik szerint rapid gyorsasággal belső ügy lett a kérdésből, a Simicska Lajostól átvett Hír Tv vezetése látni akarta a rögzített anyagot.

Medgyesi Miklóst egy nappal később, csütörtökön már be is hívták, és a megbeszélés végén közös megegyezéssel távozott a tévétől, ahol öt éve dolgozott.

Forrásaik szerint Medgyesi belement ugyan a kompromisszumos megoldásba, de villámgyors távozása nyilvánvalóan kapcsolatban van a Halásznak feltett kérdéssel. Megkeresték a szerkesztő-riportert is, aki megerősítette, hogy csütörtökön közös megegyezéssel elhagyta a Hír Tv-t, de kérdéseinkre nem válaszolt, mert köti a munkaszerződése.

Elküldték kérdésünket Halász Jánosnak. A fideszes politikus válaszát arra nézve várják, szerinte lehet-e bármilyen összefüggés a neki feltett kérdés, és a riporter azonnali behívatása, majd távozása között, illetve vajon miért reagált ilyen sebességgel a Hír Tv vezetése. (via Hvg.hu)

Borítókép: Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője nyilatkozik pártja választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2018. április 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán