Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lakónegyedre zuhant egy helikopter Isztambulban, négy halott

Lakónegyedre zuhant egy helikopter Isztambulban, négy halott

Lakónegyedre zuhant egy Bell UH-1 típusú katonai helikopter hétfőn Isztambulban. A balesetben négy katona meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A tragédia a török metropolisz ázsiai oldalán fekvő Sancaktepe körzetben történt.

A beszámoló szerint a helikopter leszállás közben meghibásodott, majd először egy négyszintes ház tetejének, aztán a járdának csapódott. A balesetnek civil áldozata nincs, miután nem tartózkodott az utcán senki. Az Anadolu Isztambul tartomány kormányzójának, Ali Yerlikayának a szavait idézve azt írta, hogy a helikopter oktatóhelikopter volt, és egyelőre ismeretlen okból zuhant le. A hatóságok rendőröket, mentőket és tűzoltókat vezényeltek a szerencsétlenül járt helikopterhez. A sebesült katonát kórházba szállították. A nap folyamán Hulusi Akar török védelmi miniszter személyesen is megtekinti a helyszínt. (MTI)

A borítókép illusztráció Fotó: Veres Viktor