Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Két évet kapott a korábban Orbán Viktort is vendégül látó Bocskai Péter

Két évet kapott a korábban Orbán Viktort is vendégül látó Bocskai Péter

Két év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki Bocskai Péterre, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatójára – írja a Magyar Narancs.

A vádirat szerint az igazgató 2012-ben olyan vállalkozási szerződést kötött az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy nem fogják elvégezni. A vádlott társai a jogszerűség látszata érdekében aláírták a teljesítmény-igazolásokat, ezért a számlák ellenértékét kifizették, így összesen 32,8 millió forint kárt okoztak a kft-nek.

Tavaly első fokon még 4 év börtönbüntetésre ítélték Bocskait, vagyis a jogerős ítélet enyhébb.

A Magyar Narancs emlékeztetett, hogy az első fokon eljáró bíróság meghallgatta Kovács Ferenc fideszes polgármestert, aki az önkormányzat nevében nem jelentett be kárigényt, és hallani sem akart róla, hogy az ítéletig menessze vagy felfüggessze bizalmasát.

A Debreceni Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt találta bűnösnek Bocskait.

Bocskai Péter volt az, akit a 2014-es választási kampányban Orbán Viktor meglátogatott, még videót is közzé tettek a miniszterelnöki vizitről.

Borítókép: Facebook