Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fidesz: Dobrev Klára fejezze be a hazudozást!

Fidesz: Dobrev Klára fejezze be a hazudozást!

A Fidesz felszólítja Dobrev Klárát, Gurcsány Ferenc feleségét, hogy „fejezze be a hazudozást a Gyurcsány család üzleti kapcsolatairól” – közölte Budai Gyula hétfőn Budapesten.

A fideszes országgyűlési képviselő elmondta, az Interpol nemzetközi körözést adott ki a bolgár Vaszilev házaspár ellen, akik a párt szerint üzleti és barátai kapcsolatot ápoltak a Demokratikus Koalíció elnökének családjával.

„Gyurcsányék az elmúlt napokban folyamatosan tagadták a kapcsolatot, ám a közöttük lévő üzleti viszonyt nyilvános céges dokumentumok bizonyítják: közös cégük van a Vaszilev házaspárral” – mondta Budai Gyula.

A fideszes képviselő szerint „itt az ideje”, hogy Dobrev Klára elárulja, milyen üzleti kapcsolatban állt a Vaszilev családdal.

A cégadatokra vonatkozó kérdésre Budai Gyula közölte: a Cellum Bulgaria nevű vállalkozásban a Kóka János – a Gyurcsány-kormány korábbi gazdasági minisztere – által tulajdonolt Cellum Globalnak 38 százaléka, az Altus-ConsAltnak – amely Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cégéhez, az Altus Zrt.-hez köthető – 12 százaléka van, a maradék 50 százalék pedig a Vaszilev házaspáré.

MTI

Borítókép: Dobrev Klára nyilatkozik a sajtónak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága előtt Kecskeméten 2017. november 24-én.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor