Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Észtország csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához

Észtország csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához

Észtország parlamentje hétfőn rendkívüli ülésén megszavazta az ENSZ migrációs csomagjához való csatlakozásról szóló nyilatkozatot. A tallinni törvényhozás honlapján közzétett adatok szerint a 101 tagú parlamentben 41 képviselő támogatta 27 ellenében a paktumot. Harminc képviselő nem szavazott, tartózkodás azonban nem volt. Három képviselő nem jelent meg a voksoláson. A határozatképességhez elegendő volt az egyszerű többség.

A migrációs csomag támogatásáról november közepén robbant ki vita szakadást okozva az észt koalíciós kabinetben. Észtországban az Észt Centrumpárt, az Észt Szociáldemokrata Párt és a nemzeti konzervatív Pro Patria-Res-Publica balközép koalíciója kormányoz.

A centrumpárti Jüri Ratas miniszterelnök vezette kormány a Pro Patria-Res-Publica nyomására nem tudott megállapodni az ENSZ migrációs csomagjának támogatásáról. A paktumot szorgalmazó szociáldemokraták ezt követően megkérdőjelezték a koalíció folytatását. A tallinni koalíciós kabinet a kormányválság feloldására a parlament elé utalta a kérdést.

 

MTI

Borítókép: A parlament épülete a fővárosban, Tallinnban
Fotó: Wikipedia