Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Életfogytiglanit kapott az Örkényben a fogyatékos szállásadóját meggyilkoló férfi

Életfogytiglanit kapott az Örkényben a fogyatékos szállásadóját meggyilkoló férfi

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit hétfőn, aki két éve különös kegyetlenséggel megölte fogyatékos szállásadóját Örkényben. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – közölte az MTI-vel a bíróság.

A közlemény szerint a vádlott a bűncselekmény időszakában alkalmi munkából élt, gyakran fogyasztott alkoholt, viselkedése agresszív, kötekedő volt. A sértettnél lakott albérletben, aki számos súlyos betegségben szenvedett.

2016. szeptember 2-án a vádlott ittasan összekülönbözött a testvérével és unokaöccsével, majd a vasútállomáson verekedett össze több emberrel. Miután hazament, többször megütötte az ágyban fekvő szállásadóját, majd megrugdosta, megtaposta. A vádlott ezek után átment munkaadójához, és elmondta, hogy megölte a sértettet.

A bíróság a Pest Megyei Főügyészség tényállásával és indítványával egyezően a vádlottat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A közlemény szerint a törvényszék a két minősítő körülményt a sérülések helyére, jellegére és az ütések, rúgások számára figyelemmel állapította meg. A bíró leszögezte: a három csapás elvét kellett alkalmazni, ezért nem volt lehetőség határozott tartamú szabadságvesztés kiszabására.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője a tényállás és a minősítés miatt enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta a másodfokú eljárás befejezéséig. Az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

MTI

Borítókép: A Budapest Környéki Törvényszék épülete. Fotó: Ivándi-Szabó Balázs