Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Chuck Norris Budapesten jelentette be: jövőre újra mozifilmet forgat

Chuck Norris Budapesten jelentette be: jövőre újra mozifilmet forgat

Fokozott médiaérdeklődés követte Chuck Norris budapesti látogatását, aki a Baptista Szeretetszolgálat meghívására érkezett Magyarországra. Az amerikai akciófilmsztár és egykori karatebajnok szombaton a Cipősdoboz Gálán beszélt a vallás fontosságáról, filmes és sportkarrierjéről, majd útnak indították az idei cipősdoboz akciót, amelynek során rászoruló gyerekeknek gyűjtenek adományokat. Ittlétének záróakkordja a Kempinski Hotelben tartott sajtótájékoztatója volt hétfőn, ahová botoxszal feszített széles vigyorral lépett be felesége oldalán. Az arckifejezés tehát kicsit hamiskás volt, Norris öröme viszont őszinte.

A 78 éves akcióhős elhozta egyik ikonikus kalapját a Walker, a texasi kopó sorozatból ismert jelmezei közül, amelyet – jótékonysági célból – árverésre bocsátott a legnagyobb gyermekhospice ház javára, sőt, a kamerák előtt dedikálta is a darabot.

Fotó: Veres Viktor (Kattintson a képre a galériáért!)

Az eseményen Norris elmondta:

  • gyermekkora óta nagyon fontos szerepet játszik az életében az istenhit, mindig is elsődleges volt számára, hogy mit milyen céllal tesz, és hogy Isten tervét vigye végbe a Földön. Elmesélte, hogy amikor 1940-ben megszületett, a világra jötte után hét napon át nagyon beteg volt, de szerinte édesanyja imái megmentették az életét. Arra is kitért, hogy a kemény edzések mellett az istenhit segítette, amikor karatézni kezdett, világbajnok lett, és címét hat éven át megőrizte. “Isten nélkül filmsztár se lettem volna, és a hitből merítettem akkor is, amikor létrehoztam alapítványomat, amely szegény sorsú gyerekeket tanít karatézni.” A színész és felesége, Gena azt mondta, imáik segítették akkor is, amikor tizenhét évvel ezelőtt ikreik megszülettek, mert az orvosok már lemondtak a babákról.

Fotó: Veres Viktor (Kattintson a képre a galériáért!)

  • Februárban egy autóversenyzős film, egy NASCAR-történet forgatásán vesz részt, évek óta ez az első szerep, amire igent mondott. “Huszonöt éve nem szerepeltem ilyesféle autós filmekben, de most egy nagyon jó forgatókönyvet kaptam, és persze ebben is elintézem a rossz fiúkat, mint minden filmemben. Csak egyszer nem győztem, akkor Bruce Lee kerekedett felül.”

Fotó: Veres Viktor (Kattintson a képre a galériáért!)

  • Miután nyolc évnyi sikerszéria után felhagyott a Walker, a texasi kopó forgatásával, mindössze egyszer, 2012-ben tűnt fel a mozivásznon, amikor a The Expendables – A feláldozhatók 2. című akciófilmben játszott el egy kisebb szerepet.

Fotó: Veres Viktor (A képre kattintva galéria nyílik.)

  • Az internetezők körében 2005-től keringenek óriási számban olyan mémek, illetve viccek, amelyek emberfeletti képességekkel ruházzák fel, illetve humoros, abszurd megállapításokat kapcsolnak hozzá. Az egyik szerint a sztár elszámolt a végtelenig. Kétszer. Egy magyarországi netes voksoláson sokáig úgy állt, az M0-ás hidat is róla nevezhetik el. “Én ezeket a dolgokat nagyon viccesnek tartom. Akkortájt diákok kezdték terjeszteni ezeket a kis történeteket, aztán ezek terjedtek az egyetemeken, főiskolákon, a hadseregbe is átszivárogtak, aztán a világ minden tájára eljutottak. Arra jöttem rá, hogy ezeken keresztül azokhoz a fiatalokhoz is eljutok, akik már nem látták a filmjeimet és ennek segítségével még több emberen tudok esetleg segíteni”.
  • Rengeteg városban, országban megfordult már, de Budapest számára a legszebb mind közül.

Fotó: Veres Viktor (A képre kattintva galéria nyílik!)

Felesége Gena O’Kelly sokszor kijavította az emlékezetében csorbuló filmsztárt, aki ettől eltekintve többször is terjedelmes, több perces válaszokat intézett az újságírói kérdésekre. A sajtótájékoztató végén saját indíttatásból közelebb jött, és aláírásokat adott a rajongóknak. A teljes szereplés alatt jókedvű volt, sokat nevetett, láthatóan megérintette a felé irányuló szeretet.

Borítókép: Veres Viktor